01.03.2016

10 безкоштовних способів зробити групу популярною

Кожен музикант мріє про славу і хоче, щоб його група була впізнавана і улюблена слухачами. Але часто на цілеспрямовану рекламну діяльність не вистачає часу, грошей чи бажання, а іноді й всього разом. Проте існують абсолютно прості способи зробити свою групу популярною з мінімальними зусиллями і матеріальними витратами.

Відправляйте листи

Правильна розсилка листів – це ключовий інструмент у спілкуванні з шанувальниками. Це допомагає тримати в курсі вашої діяльності всіх зацікавлених і залучає нових потенційних шанувальників. Крім того, якісно написаний лист впливає навіть на кількість людей у залі під час ваших концертів.
 
Надсилайте фанатам привітання та подяки
 
Кожен любить відчувати себе «обраним», тому дозвольте своїм фанатам відчути, що ставитеся до них і зацікаваленням і повагою. Привітайте їх зі святами. Пишіть персональні листи з подяками і просто гарними словами – це дасть відмінний результат. Діліться враженнями в соцмережах, давайте більше інформації про себе та в свою чергу дізнавайтесь більше про своїх шанувальників. 
 
Правильно направляйте свої пости
 
Мова йде про регіональний таргетинг і орієнтацію на певний регіон. Наприклад, якщо у вас концерт в Києві, то про це важливо повідомити в першу чергу киянам, а потім вже – аудиторії інших регіонів. Таким чином, ви отримаєте максимальну залучення публіки в потрібний час у потрібному місці. 
 
Взаємодія з іншими музикантами і брендами
 
Щоб залучити нових прихильників і заручитися підтримкою, важливо взаємодіяти з брендами, іншими музикантами і бізнесом. Наприклад, якщо вам сподобалась річ певної марки, розкажіть про це своїм фанатам. Якщо ви оцінили творчість іншої групи, порекомендуйте її від свого імені. Так буде відбуватися щось на зразок рекламного обміну – в один день порадили ви, а в інший день порадять вас. А це, безумовно, добре. 
 
Не бійтесь заявити про себе
 
Використовувати зовнішню рекламу! Розклеюйте афіші своїх концертів, роздавайте флаєри, наклейки – нагадуйте про себе будь-якими доступними (і законними) способами. Розкладіть листівки там, де на них може звернути увагу ваша цільова аудиторія. Якщо у вас є рекламний бюджет – запропонуйте знижки за промо-кодами або листівками. Головне в цьому – показати шанувальникам, що ви готові дати їм бонуси і цінуєте їх увагу. 
 
Зіграйте для людей
 
Виступіть у людному місці – на вулиці, в торговому центрі, там, де збереться багато публіки, яка навіть не знає про вас. А щоб така акція була більш ефективною, роздайте свої диски, флареы, афіші, знижки на концерти. Ви запам'ятаєтесь, якщо залишите яскраве враження. 
 
Попросіть фанатів про допомогу
 
Найбільші фанати будуть готові вам допомогти, а це обов'язково треба заохочувати. Попросіть їх поширити ваші плакати в різних містах, натомість пообіцявши безкоштовні квитки на концерт. Зверніть увагу на соцмережі – простий репост вашої запису може привести нових шанувальників вашої творчості. Але важливо не переборщити з такою «халявою». Бонуси не повинні знецінитися, а фанати не повинні подумати, що ви просто використовуєте їх у своїх цілях. 
 
Спілкуйтеся з людьми 
 
Підтримуйте зв'язок з іншими колективами, ходіть на їх концерти, спілкуйтеся з фанатами і розповідайте про себе. Важливо слухати інших – це приверне до вас людей, так ви зможете просто сподобатися людям, які, цілком можливо, стануть вашими новими прихильниками. 
 
Висловлюйте свою думку
 
Висловлюйтеся про проблеми, про гострі новини та події, які відбуваються в світі. Особисті переконання і цінності можуть стати хорошою платформою для спілкування зі ЗМІ та вашого подальшого просування. Також це приверне однодумців, а вони зможуть розповісти про вас. Однак, щоб висловлювати свою думку, слід точно знати, про що ви говорите – в іншому випадку можна потрапити в дуже неприємну ситуацію. 
 
Більше розповідайте про себе
 
Щиро ділитися подіями зі свого життя – найвірніший спосіб завоювати і утримати шанувальників. Публікуйте більше постів у соціальних мережах, викладайте фотографії і відео з репетицій – занурюйте публіку у вашу атмосферу. Віддані фанати це оцінять по достоїнству. Діліться досвідом і розповідайте смішні історії, порадьте книги або фільми – і шанувальники буду чекати нових постів і розповідати про них своїм друзям.
 
Стати знаменитими насправді не так складно, як здається!
 

Коментарі 0

Догори