05.04.2016

6 головних якостей успішного музиканта

Конкуренції в музичному світі ніхто не відміняв. І якщо ви дійсно хочете присвятити своє життя музиці, важливо знати, що успіх – це не тільки гарний збіг часу, місця та людей, величезна робота і певний ряд якостей.

 
1. У вас немає іншого вибору
 
Ви не уявляєте своє життя без музики. Тобто займаєтеся не тому, що це примха чи хвилинне бажання, а тому, що по-іншому не можете. Ви можете грати на вулиці або співати в філармонії, але факт залишається фактом – ви і музика нероздільні.
 
Головне: успішні музиканти впевнені в собі і своїх силах, їм не чужий авантюризм і готовність кинути все заради занять музикою.
 
2. Ви готові багато працювати і вчитися
 
Початківці музиканти часто беруть на себе обов'язки і концертного директора, продюсера, і менеджера, і всяких інших посад, які підтримують життєздатність групи. Для цього доводиться працювати дуже багато, але це єдиний варіант отримувати стійкий прибуток на перших порах.
 
Головне: не думати, що ви будете займатися тільки творчістю. Доведеться освоювати та офісну роботу, і багато іншого.
 
3. Будьте готові економити
 
Може пройти досить часу, перш ніж ви почнете стабільно заробляти, тому треба навчитися економити і створити стабільне джерело доходів. Наприклад, можна заробляти репетиторством – тоді ви зможете одночасно займатися улюбленою справою, допомагати іншим і «робити гроші».
 
Головне: якщо ви займаєтеся музикою тільки тому, що мрієте про красиве життя, краще відразу кинути цю справу – у вас все одно нічого не вийде.
 
4. Будьте наполегливі і терплячі
 
Це, напевно, найголовніше якість. Ніхто не прокидається знаменитим просто так і в один момент. Для того, щоб стати справжнім професіоналом, повинні пройти роки репетицій. Тому, якщо ви вирішили присвятити музиці все життя, треба починати вже зараз.
 
Головне: зосередьтеся на планомірному розвитку, не чекайте швидкого результату. Все приходить з часом і практикою.
 
5. Будьте готові до щоденної роботи і отримувати від цього задоволення
 
Важливо не тільки багато працювати, але і робити це з задоволенням. Жодна справа не вийде, якщо робити його «з-під палиці». Треба горіти ідеєю, розвиватися і бути впевненим в тому, що займаєтеся саме тим, що подобається.
 
Головне: якщо не хочете щодня практикуватися, залиште музику як хобі – так ви уникнете безлічі розчарувань.

6. Будьте креативні в бізнесі
 
На початковому етапі розвитку важливо знайти кілька джерел доходу. Можете продати свою музику для серіалу, фільму або реклами, займайтеся репетиторством, стати менеджером музичного проекту – так ви зможете вдосконалюватися і будете накопичувати корисні зв'язки. Будьте креативні не тільки в музиці, але і в бізнесі – вчіться придумувати і здійснювати різні варіанти того, що принесе вам дохід.
 
Головне: не чекайте, поки можливості самі вас знайдуть – шукайте, створюйте та використовуйте їх самі.

Коментарі 1

  • Allegro
    [Allegro] 27.05.2016 в 15:54
    очень интересно

Догори