26.10.2016

Цього варто прагнути! Найкращі сцени світу

Якщо маєте хороший життєвий план, навряд чи Ви зможете думати про щось інше. Так співав Віктор Цой у одній зі своїх безсмертних пісень. До речі, співати йому доводилось не тільки на найкращих сценах СРСР, але й у престижних залах Заходу.

Напевно, він знав, про що писав. Ніщо не стимулює так, як візуалізація своєї мрії. Вона змушує вставати після чергового падіння й упевнено продовжувати свій шлях, з вірою в себе й не зважаючи на перешкоди. Власне, щоб стати яскравою зіркою, потрібно «загорітися» своєю мрією. Тож давайте помріємо про виступи на найкращих концертних майданчиках світу. Ми підготували для Вас добірку найспокусливіших місць, потрапити у які повинен прагнути кожен професіонал.

Ти потрапив у казку! Концерт-хол імені Уолта Діснея (Лос-Анджелес, США)

Ні, тут Вам не доведеться зустріти Білосніжку чи покататися на Бембі! Але якщо Ви потрапили сюди, – напевно, Вас люблять, як Санта Клауса або Хрещену Фею.

Концерт-холл имени Уолта Диснея

Концертний зал імені Уолта Діснея (Walt Disney Concert Hall) вирізняється багатьма параметрами. Він має не лише «фантастичний» фасад, що претендує на звання модернового шедевра. Не менш фантастичною є акустика, що панує в його стінах. На думку експертів, акустика у багатьох світових концерт-холах не може сперечатися зі звучанням цього залу.

На створення диснеївського холу пішло 50-т мільйонів доларів. Його архітектором став Френк Гері (Frank Owen Gehry), відомий своїми будівельними шедеврами в усьому світі.

Карнегі-хол (Нью-Йорк, США)

Цей концертний майданчик не потребує особливої презентації. Більшість академічних і джазових музикантів мріють там виступити. Всім їм відомо, що дорога до Карнегі-холу лежить через практику, практику, практику… Але що ж чекає в результаті? Який він, цей Карнегі-хол?

Карнеги-холл

Ця приголомшлива споруда, що вражає своєю пафосною презентабельністю, відчинила двері у 1891-му році. На відкритті Нью-Йоркським симфонічним оркестром диригував Петро Ілліч Чайковський.

Невдовзі концертний зал отримав ім’я свого спонсора Ендрю Карнегі. Заклад містить три різні за кількістю глядачів зали. За свою історію Карнегі-хол побачив безліч гучних прем’єр творів всесвітньо відомих композиторів. Тривалий час тут звучала переважно академічна музика.Зараз у Карнегі-холі можна почути не тільки класику і сучасну симфонічну музику – в його стінах зазвучав джаз, а також «легка» музика.

Сібеліус-хол (Лахті, Фінляндія)

Якщо виступите там хоча б однин раз, Ви не захочете залишити ці стіни. Річ у тім, що вони оббиті деревом. Завдяки специфічній конструкції, дерев’яні панелі працюють, як дека, створюючи особливе звучання. Такої акустики більше немає ніде!

Сибелиус-холл

Зала зведена у 2000-му році й названа на честь відомого фінського композитора Яна Сібеліуса. Сібеліус-хол є «домівкою» Симфонічного оркестру Лахті (The Lahti Symphony Orchestra).

Королівське звучання. Альберт-хол (Лондон, Англія)

Прекрасна вікторіанська будівля названа на честь принца Альберта. Фасад цього концерт-холу (Royal Albert Hall of Arts and Sciences) створений із червоної цегли. Його увінчує великий скляний купол, встановлений на вибагливій металевій конструкції. Будівлю прикрашає вишуканий фриз із 16-ти скульптур. Кожна з цих фігур символізує певну галузь мистецтва і науки.

Альберт-холл

Сюди майже щодня приходять сотні людей. Події Альберт-холу користуються великою популярністю. За рік тут відбувається в середньому 350 заходів (від класичної до рок-музики; у цих стінах, до речі, відбувся конкурс «Євробачення» у 1968-му році). Виступ у Альберт-холі вважається показником престижу.

З дуже незвичайного. Китайський Національний Театр (Пекін, Китай)

Будівництво цього закладу було вельми суперечливим. Проект неодноразово заморожували. Тим не менш, будівля зведена, а театр користується великим попитом.

Большой национальный театр Пекин, Китай

Величезне враження і безліч емоцій дарує не тільки інтер’єр і акустика у приміщенні, але й зовнішній вигляд театру. Його фасад нагадує краплину (через це, до речі, будівлю часто називають «яйцем»). Щоб потрапити в театр, необхідно зануритися в озеро. Власне, сама будівля буквально «лежить» на поверхні озера. Тому парадні двері розташувались під водою. В театр ведуть незвичайні тунелі зі скляною стелею. Незвичайна споруда (а будували її уже в 21-му столітті) містить три зали, звучить тут різна музика – від традиційної китайської і творів світової класики до сучасних робіт.

Насправді, завжди є, до чого прагнути. Не витрачайте даремно час! Вдосконалюйте свою майстерність! Щоправда, ще знадобляться хороші музичні інструменти, а в цьому Вам, до речі, обов’язково допоможе «Музикант»!

Коментарі 0

Догори