08.09.2016

Гаманцеві муки: чому музики не заробляють?

Однією з актуальних проблем музичної спільноти є питання: як, власне, на цьому заробляти? Передусім, зупинимося на виконавцях, тобто, на музикантах. То що ж, як отримувати пристойні фінансові прибутки, граючи та розважаючи?

Здається, що відповідь лежить на поверхні. Цілком можливо зіграти на весіллі або на похороні. Новорічні корпоративи стали для музик хлібною справою, як кажуть, на ялинку заробиш. Щасливчикам пощастило прилаштуватися на круїзах. Але всім між виступами «глузливо підморгують» підземний перехід, людні провулки та станції метрополітену. Гей, чи не для цього Ви старанно та прискіпливо заучували складні пасажі?! Навряд чи, сідаючи в дитинстві за фортепіано чи вперше беручи у руки гітару, Ви прагнули грати в переході, на похороні чи розважати п’яні фізіономії на новорічних корпоративах. То як же заробити гроші та респектабельне ім’я?

По-перше, переконайтеся, що Ви дійсно вмієте грати. Технічна якість не завжди відповідає емоційній цінності. Виступ артиста повинен розважати та викликати емоції, створювати настрій та наштовхувати на роздуми. Музика – це служитель розважального бізнесу. Переконайтесь, що Ви здатні бути його частиною.

Проблема безгрошів’я більшості музик приховується в їхній непотрібності. Хороша музика завжди потрібна, але конкретні музики не потрібні публіці. Якщо артист пропонує слухачам те, що вони не хочуть слухати, йому не варто сподіватися на фінансовий та професійний успіх. Шукаючи актуальну тему та популярну мелодію, багато музикантів  схиляються до копіювання.  Але копія не звучить краще за оригінал. Якщо багато музик грають схожі речі, чому слухати мусять саме вас?

Власне, щоб робити хороші або дуже хороші гроші на музиці, переконайтеся, що вона потрібна сучасному слухачу. Те, що було актуально вчора, не актуально вже сьогодні. Важливим елементом високого попиту є унікальність пропозиції. Попрацюйте над цим. Але з чого ж почати і як завершити? Про те, як знайти актуальну тему і монетизувати її, читайте в наших нових публікаціях!

Коментарі 0

Догори