30.05.2016

Євробачення 2016. Джамала

 «Скандали. Інтриги. Розслідування ». Саме під таким девізом пройшов міжнародний конкурс «Євробачення 2016» для України. Плітки і бризки отрути в свою сторону Джамала сприймала гідно і зараз мало у кого залишаються сумніви про те, що вона заслуговує на перемогу.

 
У чому ж справа?
Одна з головних вимог свідчить, що пісні на «Євробаченні 2016» повинні бути новими. Не можна заявляти на конкурс пісню, комерційний реліз якої відбувся до 1 вересня (раніше - 1 жовтня) попереднього року. На це активно почали звертати увагу представники російської журналістики. Справа в тому, що оригінальний варіант запису, який до цього часу був приватним, завантажили на канал YouTube в травні 2015 року. Якість відео погана, але без особливих зусиль можна впізнати голос Джамали. Тексти композицій відрізняються, а сама публікація набрала не більше двох сотень переглядів, що не дало українській співачці якоїсь переваги. Тому комісія ЄВС (Європейська мовна спілка) вирішила, що Україна не порушила правил конкурсу та перемога чесна.
 

 
Коментарі Джамали
У нещодавній прес-конференції Джамала розповіла про те, що намагається не читати гнівні відгуки про себе. Після коментаря російського ведучого «Євробачення» про те, що пісня «1944» про людей, які відправляються в чужу країну за кращим життям, на українську співачку обвалився шквал пліток. Їй приписували політичний підтекст пісні і всіляко провокували на прес-конференціях.
Джа змирилася з тим, що відбувається і лише віджартовується: «Мені навіть трошки незручно, що мені там присвячують цілі передачі. Я цього не хотіла, спасибі, але мені незручно за це. Просто це прояв слабкості насправді ».
 
Нелегкий шлях до перемоги
Проблеми почали переслідувати Джамалу ще на українському етапі «Євробачення 2016». У фіналі відбору голоси журі і глядачів розділилися між групою The Hardkiss і Джа. Журі віддали максимум голосів за The Hardkiss, а глядачі вирішили, що брати участь в «Євробаченні» більш гідна саме Джамала.
Вже на самому конкурсі, перед фіналом, букмекери пророкували українській конкурсантці четверте місце, а перше заочно віддавали представнику РФ Сергію Лазарєву.
Пізніше співачка зізналася, що конкурс став для неї важкою моральною навантаженням: «На мене давила країна:" Не підведи "," Не нижче Росії ". Дійсно, це було дуже важко ».
Ще одним каменем спотикання став вбрання Джамали. На українському відборі Костянтин Меладзе досить жорстко відгукнувся про її образ. В результаті чого вбрання на міжнародному етапі обиралося мало не в останній день.
 

«Змішувати дівчину з брудом тільки тому, що вона краще за вас - ущербність і неандертальство»
Така реакція скандального журналіста Отара Кушанашвілі викликана жорсткою пропагандою в російських медіа. Джамалі присвячувалися цілі випуски програм, де їй перемивали кістки і майже кожним словом нав'язували російському глядачеві, що українська співачка отримала перемогу незаслужено.

 
Скільки ж це коштувало?
Весь процес, від кастингів і до виступу на сцені міжнародного етапу зажадав понад 12 мільйонів гривень. Постановка номера, костюм, проживання Джамали і її команди з десяти осіб вартувало 1,5 мільйона гривень. Всі витрати з «Євробачення 2016» взяв на себе телеканал СТБ.

Коментарі 0

Догори