10.08.2017

Коли береш до рук гітару

 

Вирішивши брати уроки музики, людина, як правило, уже визначилася з інструментом, який її цікавить, на якому вона хотіла б навчатися і за допомогою якого опановувати цей вид мистецтва.

 

 

Новачку часом здається, що обраний ним інструмент – це лише те, як він “малює” його собі в уяві. Але це не зовсім так, адже майже кожен із наявних у світі музичних інструментів має свої особливості, прийоми і техніку гри, залежно від стилю і напрямку музики, у якому його застосовують.

 

В даному разі, йдеться про гітару – один із найбільш популярних і чи не найпоширеніших у світі музичних інструментів, який застосовується практично в усіх відомих музичних стилях та жанрах.

 

Якщо Ви вирішили опановувати гру на гітарі, то, насамперед, перед покупкою інструмента варто звернутися за консультацією до людини, яка уже опанувала або вчиться грі на інструменті. Також дати якісну пораду зможуть професіонали, які працюють у цій індустрії. А коли оберете інструмент і напрямок, у якому Ви вирішили працювати, необхідно вирішити питання процесу навчання.

 

Звичайно, крім самостійних занять, завдяки самовчителям і сучасним засобам музичної освіти – відео-урокам і онлайн-викладачам, – ніхто не скасовував традиційних форм занять «учитель-учень»: саме вони показують себе як найефективніші й такі, що дають вагомі результати. Живе спілкування дозволяє максимально опанувати техніку гри і особливі прийоми, які пропонує професіонал. Викладач зможе у потрібний момент підказати важливі елементи гри і допоможе впоратися зі складнощами, тільки-но вони виникнуть.

 

Такий тип занять показав свою ефективність у історичній перспективі, адже абсолютна більшість великих музикантів усіх музичних напрямків мали викладача у тій чи іншій формі, нехай часом і починали як самоуки.

 

 

Під час вибору вчителя не менш важливо грамотно и чітко пояснити, що Ви очікуєте від занять, для чого Вам це потрібно і який музичний стиль чи напрямок Вас цікавить. Багато викладачів гітари опанували кілька музичних напрямків, грають на кількох типах гітар і можуть Вас цьому навчити.

 

Повірте, при правильному виборі, результат не змусить довго чекати. Але основне, звичайно ж, залежить від Вас: Вашого бажання навчатися, від кількості та якості занять, а також часу, проведеного з гітарою в руках!

 

Якщо ж Ваш вибір зупинився на іншому інструменті – ласкаво просимо до загальної категорії «Викладачі-репетитори» у нашому Клубі: залишається всього кілька кроків до початку Вашої музичної кар’єри.

 

Коментарі 0

Догори