08.06.2017

Музичний туризм

 

Куди поїхати літом? Варіантів для поїздок завжди безліч, а бажань ще більше. Сьогодні ми станемо для Вас музично-туристичним агентством і розкажемо про деякі знакові та надзвичайно цікаві музичні міста.

 

Париж – середньовічний дух у соборі Нотр-Дам

 

Щоб їхати в Париж – причин не треба. Але вони є, в тому числі, й суто музичні. Адже саме тут починалося те, що перетворилося потім на професійну музику. На таку, якою ми її знаємо тепер. Тут майже тисячу років тому композитори школи Нотр-Дам Леонін та Перотін творили вічні багатоярусні конструкції. Творили таку ж саму музику, як і архітектура цього собору.

 

 

Побачити цю грандіозну споруду, пропустити через себе різнокольорові промені з вітражів, відчути себе середньовічною людиною, яку вражали розміри, форми та звук, що розливався в кожен куточок собору, – це буде неймовірно!

 

 

 

 

Венеція – мама опери

 

Де народився Новий час, а точніше людина Нового часу? – Там, де народилася опера. Саме тут, саме у Венеції. В цьому феєричному, демократичному і карнавальному місті у 1637 році було відкрито перший публічний оперний театр – «Театр святого Касіана». А ще тут є знаменитий «Ля Феніче» - театр, який тричі згорав, згорав навіть до тла, але завжди піднімався з попелу. І музика в ньому звучить до сьогодні.

 

 

 

 

Просто Відень

 

Віденська класика і Гайдн, Моцарт, Бетховен; ново-віденський модернізм і Шенберг, Берг та Веберн; а ще три Штрауси, Шуберт, Брукнер, Кальман, Ліст, Брамс, Вольф, Малер, і трохи Вагнера, який сюди регулярно приїздив, – ось вже 17 композиторів, чиї долі були тісно пов’язані з Віднем.

 

 

Тут Ви почуєте золоті концерти високої музики у шикарному золотому залі Musikverein. А ще, обов’язково потрапите до Віденської опери. Цікавий факт – обидва архітектори театру померли за рік до закінчення будівництва. В одного просто не витримало серце, адже міщани були страшенно обуреними цією новою недолугою будівлею, яка нібито зіпсувала вигляд міста. Але потім виявилося, що все не так і страшно, швидше, навіть, що навпаки.

 

Новий Орлеан – джазове місто

 

 

На початку ХХ століття саме на вулицях Нового Орлеана стався колосальний переворот. Музика ніколи не зможе бути такою ж, як раніше, – тепер вона буде завжди з джазом і завжди буде трішки джазовою, хоч би за формою, хоч би за ідеєю. Це і дотепер – місто музики. Місто, вулиці якого грають і танцюють, карнавальне, святкове і дуже музичне місто.

 

Коментарі 0

Догори