16.03.2017

МУЗИКАНТ МУЗИКАНТОВІ: МИ І МІЖ НАМИ

Музикант Музикантові – Друг. Точно? Може, конкурент? Чи, можливо, обидва варіанти водночас?

 

 

Серйозно, давайте подумаємо про стосунки між молодими виконавцями. Це болюча і актуальна тема-проблема. Чому? От наприклад, почули ми нову пісню або групу (когось із собі подібних/рівних), і тут же в голові щось страшне відбувається. При чому, відбувається воно неконтрольовано, якось саме собою. Щось приблизно таке звучить, бурчить і кричить: «ритм – банальний!», «образ – вульгарний!», «текст – маргінальний!», а «смисл надто інтелектуальний!», «ідея – примітивна!», «аранжування – жахливе!», «кульмінація – фальшива!» і «музика – просто некрасива!»

 

Цей перелік можна продовжувати до безкінечності та варіювати, залежно від конкретних ситуацій. Тому, що наше критичне, осудливе, заздрісне, коротше кажучи, темне таємне внутрішнє Его, у потенціалі – безмежне. Воно – ніби справжній психо-монстр, повірте. Треба тільки не відкривати його дуже, а блокувати й переключати самого себе. Знайома ситуація? Зверніться до власного досвіду: складно повірити, що не було такого. Якщо було (а 100% – було, було, було і буде), тоді зупиніться. Стоп!

 

Негативне мислення і критика – ось перша і головна проблема. Результат – Ви підживлюєте ілюзію про власну мега-крутість. Бо коли попускаєш когось, тоді сам собі здаєшся такою няшкою, такою зіркою й просто ідеалом. Але це міраж, це самообман. І зараз не йдеться про те, що хтось талановитий, а хтось ні: річ про інше – про те, що меж досконалості немає, й ідеалу теж немає. Бувають слабкі твори у легендарних, бувають фальшиві ноти у найкращих, бувають технічні заминки і недоробки в усіх. Але не це повинно нас хвилювати.

 

Адже реальність така:

 

Насправді, окрім негативу, є значно більше позитиву. До того ж – цікавого, корисного, оригінального і класного: його треба вловити, відчути і зрозуміти. Завжди є чому повчитися, зажди є перспектива росту. Ваші свіжі прориви будуть народжуватися, треба тільки накопичити для них базу. Накопичуйте і проривайтесь, будьте найкращими, ставайте найкращими!

 

Для цього, дорогі Музиканти:

 

Знайомтеся. Ви можете обмінюватися досвідом, а це – дійсно круто! Тому, що у кожній кар’єрі є безліч складних ситуацій, і невже Вам завадить знати про них завчасно, а на майбутнє – варіанти виходу (раптом що).

 

Ставте запитання. Де ще можна виступати? Де і що можна взяти? З ким і про що краще домовлятися? Або й з ким не домовлятися? Де відбуваються нові туси і двіжі? Про що Ви досі не в темі? А може, Ви разом в процесі “замутите” власну тему?

 

Підтримуйте одне одного. Надихайте одне одного. Вкладайтеся одне в одного. Радійте і насолоджуйтесь богемним спілкуванням, професійним контактом, кайфуйте творчим взаєморозумінням.

 

Пропонуємо разом замінити конкуренцію на конвергенцію. І хоч це дуже заумне слово, але з дуже ясним смислом: зближення та об’єднання. Замінимо заздрість – на радість; негативну критику – на об’єктивний аналіз; ігнор – на контакт; ізоляцію – на комунікацію.

 

Чесно і гарантовано знайте, що подібний тонус взаємовідносин принесе Вам більше нефейкової самовпевненості та додасть справжнього професійного росту. Що скажете, Ви готові?

 

 

Джон Леннон про щось таке говорив, дуже поетично і патетично, дуже високо і серйозно … Правда, не конкретно про Музикантів, але нам, Музикантам, теж підійде (принаймні трішки):

 

«Imagine all the people
living life in peace...

I hope someday you'll join us
And the world will be as one».

 

Приєднуйтесь!

 

Коментарі 1

Догори