06.10.2016

Популярний трюк: чи потрібні майстер-класи?

Мировой музыкальный мастер-класс

Дедалі більшої популярності  набувають майстер-класи. Напевно, вже не залишилось професійних та побутових сфер, яким ще не присвячувалися такі заходи. Разом з масовістю цих подій, спостерігається масовість аудиторії на них. Але чи дійсно так потрібні всі ці майстер-класи? Можливо, це не що інше, як вмілий трюк, який дозволяє певним людям виростити свої прибутки?

Перед усім треба зазначити, що майстер-класи жодним чином не стосуються новомодних явищ. Навчальні заходи, наближені за своїм форматом до майстер-класів, проводилися ще у Стародавній Греції. Викладачами були софісти. Утім, не лише там проводилися майстер-класи. Завдяки своїй новизні та практичності, вони одразу швидко поширилися світом – ще заздалегідь до нашої ери.

Перший у світі майстер-клас сучасного формату відбувся в 1869-му році – сталося це у німецькому Веймарі. Його ініціатором був віртуозний піаніст та композитор Ференц Ліст. Відтоді він регулярно влаштовував майстер-класи, аж до своєї смерті.

Violin Master Class

Варто зазначити, що перші майстер-класи стосувалися винятково галузі мистецтва. Пізніше такі заходи почали проводити представники науки. Так поступово майстер-класи торкнулися всіх сфер та тем. Але що ж дозволило цим заходам пройти крізь століття?

Причиною їхньої актуальності та популярності є висока практичність. Зрозуміло, не може бути практики без теорії, але теорія нічого не варта без практики. Завдяки такому принципу, майстер-класи затребувані донині. Такі заходи проводяться для спеціалістів конкретної сфери. Вони дозволяють кожному підвищити свою кваліфікацію та познайомитися з новими людьми зі своєї сфери. 

Steave Vai Master Class

Розширення кругозору відбувається за рахунок обміну досвідом. Своїми професійними надбаннями діляться не лише викладачі, але й відвідувачі. Акцентується саме обмін особистими практичними навичками. Викладачем може виступати спеціаліст із особливо високим рівнем кваліфікації.  В ході занять викладач озвучує свою теорію, яка одразу ж перевіряється та напрацьовується на практиці. Майстер-клас може тривати від однієї до восьми годин.

Drum Master Class

Зважаючи на все вищезгадане, можна зробити висновок, що майстер-класи необхідні тим, хто бажає розвиватися. Немає знань більш цінних, ніж знання, отримані на практиці. Ніщо не може збагатити людину так, як життєвий досвід інших людей. Не відмовляйте собі в цьому! 

Коментарі 0

Догори