29.06.2017

Способи знайти фінанси

 

Кожен музикант, як і великий комбінатор Остап Бендер, знає не менше чотирьохсот способів дістати гроші, щоправда, цілком законних. Професія музиканта сама собою вже певною мірою передбачає активну творчу діяльність, що повинно приносити певний прибуток. Нумо розберемось детальніше, чи все так гладенько, як здається на перший погляд.

 

 

Варто відразу зауважити, що музиканти бувають двох видів – виконавці та теоретики. Спектр можливостей у перших значно більший, адже жива музика потрібна скрізь і завжди. Так як за вікном літо, відповідно і можливостей для виконавців стає більше, а теоретики перебувають поза сезонами і менш залежні від пори року за вікном.

 

На чому граєш? Теоретик???

 

Відразу варто сказати, що багато музикантів, зокрема, викладають музику в школах та студіях. Виконавці, а це інструменталісти і вокалісти – свій інструмент чи вокал, теоретики ж, як нескладно здогадатися, теоретичні дисципліни – сольфеджіо та музичну літературу, іншими словами – історію музики. Влітку школи не працюють, але музичні студії найчастіше не передбачають канікул та продовжують функціонувати. Тож, з викладанням справи складаються добре. А враховуючи приватні уроки, то і взагалі чудово.

 

 

Золотий дощ халтур

 

Літо – час відкритих терас і вечірніх прогулянок. Якщо гра в парку не для Вас, то можна влаштуватись у ресторан, де за вечір можна заробити досить пристойну суму. Наразі майже в кожному пристойному закладі знайдеться піаніно. Можливостей заробити – греблю гати.

 

Останніми популярними тенденціями ринку музичної індустрії стали закордонні контракти, не тільки для музиканта-виконавця, але й для викладача музики. Особливо цей вид заробітку популярний серед музикантів, які закінчили навчання, адже тривалість таких контрактів не менше, ніж півроку.

 

 

Для вокалістів хорошою пропозицією стане участь в оперних постановках. Це коротший за часом контракт – на термін близько місяця. Проте, на жаль, влітку у театрів міжсезоння, тому є можливість знайти хороший варіант на осінь.

 

Естрадні виконавці користуються попитом, незалежно від сезону, і можуть не перейматися працевлаштуванням. Практика показує, що й вокалісти, і гітаристи, а також інші музиканти-естрадники без роботи не залишаться. Групам постійно потрібні то басисти, то ударники – як сесійні, так і на постійну роботу.

 

Від аутсайдера в консерваторії – до project-менеджера

 

Літо, поза іншим, ще й час фестивалів, тому активність виконавців – дуже й дуже! Як бачимо, роботи в літній час вдосталь, але як бути теоретикам, які, хоч і володіють якимсь інструментом, втім, все ж, не виконавці?

 

Їм варто звернути увагу на навколомузичні спеціальності – організацію фестивалів, роботу в прес-групах, висвітлювати музичні події в пресі. Можна також спробувати свої сили у менеджменті. Очевидно, що на посаду, де необхідні музичні знання, візьмуть саме теоретика. Усілякі галереї та популярні останнім часом культурні платформи з радістю візьмуть в штат музично обізнану людину.

 

Не варто забувати про композиторів! Адже без них і музики не було б. Їм можна і в кіноіндустрію піти, попрацювати менеджером чи відповідальним за звуковий супровід заходів.

 

Всі відпочивають – ти працюєш

 

З усього переліку варто зробити висновок про те, що за бажання будь-який музикант зможе знайти підробіток у літній період. Сяка така робота в музичній сфері напевно знайдеться. Вся справа у музичній спрямованості та особистому бажанні працювати у тому чи іншому напрямку музичної діяльності.

 

Літо – не тільки можливість заробити, але й час відпусток, тому, розвиваючи фінансову діяльність, не забувайте про відпочинок.

 

Коментарі 0

Догори