01.12.2016

«ТНМК» – 20!

Звісно, Ви знаєте «ТНМК». Вони вже давно мають своє музичне «обличчя». Власне, які саме їхні пісні – Ваші улюблені? Можна бути впевненими, що аж ніяк не одна пісня. Про деякі цікаві моменти життя цього гурту за останні роки – у пропонованій статті.

«Постійно хочеться грати нові пісні…»

Двадцять років – хороший вік, погодьтесь. Вони не минули для артистів безслідно – це факт. Дійсно, «ТНМК» знають і «без зайвих думок» ставлять в ефіри теле- і радіопрограм. Про популярність свідчать і тисячні перегляди каналу Youtube, і шалені аншлаги під час концертів… Та й не лише!

Тиждень тому музиканти презентували кліп на пісню «Небокрай» зі свого останнього на сьогодні альбому «Дзеркало». Перед ним – кліп на пісню «Qari Qris» разом зі знаним грузинським гуртом «Mgzavrebi». Якісно зняті кліпи підкреслюють смислове навантаження змісту пісень. 

Особливо цікавим був спільний проект «ТНМК» із відомим джазовим колективом «Схід Side». Їхній перший концертний альбом «Jazzy» було презентовано ще у 2003 році, тоді грали вже у легендарному клубі «44». А потім – через 12 років. Після перерви обидві формації знову зіграли разом, значно оновивши програму. Виступ відбувся вже у київському клубі «Sentrum». Відомі джазові стандарти у переплетенні з хітами від «ТНМК» у результаті створюють дивовижну графіку хіп-хопово-джазової «партитури». Переконайтесь, переглянувши Live-запис концерту на офіційному каналі Youtube гурту «ТНМК». Тут, до речі, як і в останньому кліпі, Віктор «Вітольд» Корженко, ендорсер барабанних паличок від українського виробника «StarSticks», – за барабанами від легендарного англійського бренда «Premier». Цікавий факт: мабуть, також його улюблені.

На межі поєднання різних стилів завжди з’являється якісно новий продукт. Так, наприклад, у минулому році відбувся проект «ТНМК» разом із харківським молодіжним академічним симфонічним оркестром «Слобожанський» – «Симфо хіп-хоп». Музиканти зробили запис цього концертного альбому. В одному інтерв’ю Фоззі сказав, що спочатку був проти, але після першої репетиції змінив свою думку. Фагот зізнався, що він у шкільні роки сам грав у симфонічному оркестрі та навіть свої перші аранжування робив саме для симфонічного оркестру. Несподіванками стали: поява теми з балету «Болеро» француза Моріса Равеля в кінці прочитання пісні «Фідель», гра Фагота на фаготі, а також – влучна імпровізація диригента на губній гармошці. За словами барабанщика Вітольда, цей проект став цікавим досвідом співіснування. Фоззі, наприклад, розповів, що після цього проекту і під час наступного концерту їм навіть бракувало оркестру… Дійсно, такі прочитання вже знаних пісень значно оновлюють «смак» музичних гурманів.

«Вам каву чи чай? Мені – кохфве…»

Так, тексти! Ще одна особливість – їхній зміст. Вони – різні: про вічне і сьогодення, про особисте і загальнолюдське. Одним словом – яскраві. В них, наприклад, українське прислів’я (в пісні «Небокрай»), персонажі давньогрецької міфології (в пісні «Тікаю» – Пенелопа і Одісей), казковий герой – Гупало Василь (в однойменній пісні), перелік знаних особистостей у пісні «Фідель» і не лише… Найбільше, мабуть, “чіпляють” саме філософські метафори, які, звісно, завжди актуальні.

Стежте за творчістю гурту «ТНМК» і знайдіть себе у світі музики. «Клуб Музикантів» Вам залюбки допоможе у цьому. Приєднуйтесь!

Коментарі 0

Догори