20.07.2017

Згадати все: еволюція музики за 15 хвилин

 

Ви обожнюєте музику, але у Вас немає можливості вивчати кожен стиль/жанр/напрямок окремо? Тоді цей текст саме для Вас.

 

 

 

Ми завжди перебуваємо в русі та щоденних клопотах. Бракує часу навіть на відпочинок, не кажучи вже про хобі, яке вимагає додаткові інтелектуальні та фізичні зусилля. Фахівці-музикознавці роками вивчають музично-культурні процеси впродовж всього існування людства. І все одно не можуть вважатися спеціалістами в усьому, адже прояви музики настільки ж багатогранні, як і люди, які її створюють. Для меломанів, яким цікаво, як же музика змінювалась протягом століть, ми підготували добірку відео – вона швидко занурить Вас у стан речей.

 

Почнемо з вокальної музики. Британський акапельний гурт «The King’s Singers» за 50 років свого існування записав 120 альбомів та переспівав, здавалося б, всю музику, що тільки існує. Тут Вам і твори раннього Ренесансу, і авангардна академічна музики ХХ-ХХІ століть. Їхні виступи стали знаменитими, завдяки невимушеній манері виконання, властиво британським (інколи навіть смішним) гумором та експериментами. Твір «Masterpiece» Пола Дрейтона (Paul Drayton) саме з таких. Ловіть на слух найтиповіші інтонації від Баха до Штрауса.

 

 

Молоді та креативні «Pentatonix» – взірець не тільки виконавської майстерності, але й яскравої подачі своєї творчості. До Вашої уваги – музика від ХІ століття до наших днів. Особлива увага присвячена популярним течіям ХХ століття і хітам кожного десятиліття.

 

 

Це варто переглянути! Просто неймовірний огляд від найдавнішої музичної пам’ятки (1400 рік до р.Х.) до трендів ХХІ століття. Три з половиною тисячі років за 15 хвилин. Насолоджуйтесь.

 

 

Ми усвідомлюємо, наскільки великий обсяг інформації Ви вже пропустили крізь себе. Тепер 5 хвилин відпочинку. Історія музики – в анімації:

 

 

Не розслабляйтесь! Ви вже прослухали, як звучить кожна епоха окремо, а тепер спробуйте простежити, коли вони звучать одночасно!

 

 

Вітаємо! Ви пройшли експрес-курс з історії музики. І тепер Ви точно знаєте, що Моцарт ніколи не писав «Реквием по мечте», а Вивальди – «Мелодию слез» і «Музыку ангелов».

 

Коментарі 0

Догори